Mijn verhaal

Als kind was ik al gek van boeken en films, sprookjes en strips. Ik maak nu zelf verhalen en zoek naar avontuur en magie, ook in alledaagse dingen.

Mijn illustraties passen goed bij uitgevers, musea, medische thema’s en campagnes in de publieke sector. Mijn stijl is helder en aansprekend. Storyboarden past goed bij me, door het samenspel van figuren, camera, licht en decor.

Werkervaring: illustraties voor uitgevers Malmberg, Noordhoff, Jongbloed. Storyboards voor Amazon serie ‘Undone’, de Efteling serie ‘De Lummels’, en de film ‘THE BOY, THE MOLE, THE FOX AND THE HORSE.’
Animatie voor o.a. een documentaire over Etgar Keret (Emmy 2018), de titels voor ‘Minoes’, en de Oscarwinnende kortfilm ’Father and Daughter.’

Vaardigheden: goed in het vertalen van concepten naar heldere beelden. Goed aan te sturen. Ervaring met Photoshop, TB Harmony,TVPaint, AE.

Prijswinnende verhalen

Zelf maakte ik ook een paar prijswinnende verhalen:

Deadly Drive-In Disaster (2015), voorfilm bij 007: SPECTRE, won prijzen op festivals in Azië, Australië, Zwitserland en de VS. Nominaties: Best Short op Widescreen Filmfestival Miami en op Shortcutz Amsterdam.

Boer Jansen won een Accolade Award, een Award of Excellence, en een Award of Distinction op Best Shorts Competition, een publieksprijs op het Nederlands Filmfestival en een Green Image Award in Tokyo.

Hard Boiled Chicken (2008) won de Ijzeren Haring op het Leids Filmfestival, de Grand Prize op Kyoto Children’s Filmfestival, de International Jury Award in Cairo, de HAFF Junior Moviesquad Award en de 3e prijs op AnimaCor

Voor mijn schrijfdebuut, De Adelaar en de Koning, kreeg ik de prachtige WCK prijs Het Hoogste Woord in 2005. (Zie ook: ‘Boeken’)

Ik woon in Friesland, ergens tussen natuurgebied De Oude Venen en de boekhandel in Drachten. Meer informatie over mij en mijn werk kun je vinden op LinkedIn, ImdB of Wiki. Wil je mij inhuren of samenwerken aan mooie verhalen? Mail mij dan op: info@arjanwilschut.nl en ik stuur zsm reactie.
Dank voor je bezoek!