Mijn verhaal

Als kind was ik al gek van verhalen: boeken en films, sprookjes en strips. Het was mijn droom om zelf verhalen te maken, en dat is wat ik nu doe. In mijn werk zoek ik naar avontuur en magie, ook in alledaagse dingen.

Als animator heb ik overal aan mooie, succesvolle projecten mogen werken. Bij Comic House Amsterdam aan TV reclames, in Cardiff aan de BBC serie Testament, in London aan Dudok de Wit’s Oscarwinnaar Vader en Dochter. In Ede en Oosterbeek maakte ik het titelfilmpje voor Minoes. Voor Lumiere in Gent werkte ik aan de film Phantom Boy. In Dordrecht maakte ik korte films, in Friesland tekende ik aan de Etgar Keret docu en aan theaterproducties.

Mijn illustraties passen goed bij uitgevers, musea, medische thema’s en campagnes in de publieke sector. Mijn stijl is helder en aansprekend. Sinds een paar jaar werk ik ook als storyboard tekenaar. Het werk past bij me, door het samenspel van figuren, camera, licht en decor.

Helder verhaal

Werkervaring: illustraties voor uitgevers Malmberg, Noordhoff, Jongbloed. Storyboards voor Amazon serie ‘Undone’ en Efteling serie ‘De Lummels”. Animatie voor film en TV, zoals de Etgar Keret docu (Emmy Award 2018). Figuurontwerpen voor KPN en Schiphol.

Vaardigheden: goed in het vertalen van concepten naar heldere beelden. Ik luister naar alle partijen en zorg dat ieders belang of wens terug te zien is in het uiteindelijke verhaal. Goed aan te sturen. Bedreven in Photoshop, goed in TB Harmony, redelijk met TVPaint, beginner After Effects.

Klanten: Zie links. Voor AH werkte ik aan de Smurfen-campage (en was ik vroeger vakkenvuller). Werk voor andere klanten is te zien in ‘Portfolio’. Comic House is mijn agent en producent voor opdrachten.

Prijswinnende verhalen

Zelf maakte ik ook een paar prijswinnende verhalen:

Deadly Drive-In Disaster (2015), voorfilm bij 007: SPECTRE, won prijzen op festivals in Australië, Zwitserland en de VS. Nominaties: Best Short op Widescreen Filmfestival Miami en op Shortcutz Amsterdam.

Boer Jansen won een Accolade Award, een Award of Excellence, en een Award of Distinction op Best Shorts Competition, een publieksprijs op het Nederlands Filmfestival en een Green Image Award in Tokyo.

Hard Boiled Chicken (2008) won de Ijzeren Haring op het Leids Filmfestival, de Grand Prize op Kyoto Children’s Filmfestival, de International Jury Award in Cairo, de HAFF Junior Moviesquad Award en de 3e prijs op AnimaCor

Voor mijn schrijfdebuut, De Adelaar en de Koning, kreeg ik de prachtige WCK prijs Het Hoogste Woord in 2005. (Zie ook: ‘Boeken’)

Ik woon in Friesland, ergens tussen natuurgebied De Oude Venen en de boekhandel in Drachten. Meer informatie over mij en mijn werk kun je vinden op LinkedIn, ImdB of Wiki. Wil je mij inhuren of samenwerken aan mooie verhalen? Mail mij dan op: info@arjanwilschut.nl en ik stuur zsm reactie.
Dank voor je bezoek!