Arwyn Deel 3

Het Pad van de Krijger

Arwyn reist alleen verder, de winter tegemoet. Uiteindelijk belandt hij in het rijk van de machtige krijgsheer Ragnor, die het dal met ijzeren hand regeert. Arwyn moet mee op een veldtocht tegen de stam Ildar, waar hem een verrassende ontmoeting wacht. In dit laatste deel komt Arwyn oude bekenden tegen maar maakt ook nieuwe vrienden zoals Feyla, een eigenwijs meisje vol verrassingen. Ook moet hij talloze gevechten leveren: met een woeste beer, de heerszuchtige Ragnor en vooral met zichzelf …

‘De schrijfstijl is prettig en de (nieuwe) personages erg tof’ – geekish.nl

Verhaal en illustraties: Arjan Wilschut
Uitgever: Kok/ VBK media – najaar 2023
ISBN 9789026626661/ Leeftijd 9+

Bekijk op Bol

Arwyn Deel 2

De Schaduw van de Dief

Arwyn, Snuffel en Ros reizen naar het Westen, het gebied van de Holle Bergen. Na een tocht vol gevaren belanden ze in de stam van de Rode Berg Arouas, waar een geheimzinnige ziekte heerst. Als Ros ook ziek wordt, moet Arwyn een magisch kristal stelen dat verborgen ligt in de grotten van de blauwe berg Anoueh, bewaakt door de Vogelheks en haar krijgers.

‘Terecht vergeleken met verhalen zoals De Grijze Jager.’ – fantasywereld.nl
‘Vriendschap, avontuur en heldendaden.’ – NBD Biblion
‘Echt een spannend boek!’ ***** – Daan op Storytel

Verhaal en illustraties: Arjan Wilschut
Uitgever: Aart de Bonte, VBK media – najaar 2022
ISBN 9789026625787/ Leeftijd 10+

BEKIJK OP BOL

Arwyn Deel 1

Het Teken van de Banneling

De jonge Arwyn wordt verbannen uit zijn thuisstam en gaat op een lange gevaarlijke reis. Samen met een groepje andere jonge zwervers reist hij naar Tulas, een grote handelsplaats in het zuiden waar ze hun geluk hopen te vinden. Maar het is niet allemaal goud wat er blinkt in Tulas, en al snel moeten Arwyn en zijn nieuwe vrienden vechten voor hun leven.

‘Mooie beschrijvingen van omgevingen, goed uitgewerkte personages en fijne dialogen. Een heerlijk avontuurlijk en meeslepend verhaal’.
Wilma Verhoeven, kinderboekwinkel de Giraf

Een aanrader voor lezers van de Grijze Jager!

Verhaal en illustraties: Arjan Wilschut
Uitgever: Aart de Bonte, VBK media – voorjaar 2022
ISBN 9789026625282/ Leeftijd 10+

Bekijk op Bol

Olrik en Berik

Verhalen uit de Arwyn-serie 1

Olrik en Berik mogen voor het eerst mee op walvisjacht, maar die verloopt heel anders van verwacht. Ze sluiten vriendschap met de walvis en gaan op een gevaarlijk avontuur om het dier te redden. Een avontuur waar je heel dom, of heel dapper voor moet zijn, en gelukkig zijn ze dat allebei.

‘Onze jongens van 7 en 9 zijn fan van de Arwyn boeken. En de spannende en fantasievolle avonturen van Olrik en Berik vallen zeker in de smaak. We kunnen niet wachten tot het volgende deel!
reactie op Bol.com

E-boek of audioboek
Verhaal en illustraties: Arjan Wilschut

Uitgever: Aderyn – voorjaar 2023
ISBN 9789083335100/ Leeftijd 9+

Bekijk op Bol

Een Giraf In De Stad

Een prachtig boek ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Kinderboekwinkel de Giraf, met bijdragen van vele bekende auteurs en illustratoren uit het kinderboekenvak. Dit unieke boek is een feest voor zowel de Giraf als liefhebbers van kinderboeken.

Auteurs: Wilma Verhoeven, Toon Tellegen, Jet Boeke, Hans & Monique Hagen, Dolf Verroen, Silvia van Ommen, Ingrid & Dieter Schubert, Harmen van Straaten, Edward van de Vendel, Marit Tornqvist, Floortje Zwigtman, Guido van Genechten, Jan Eijkelboom, Arjan Wilschut e.v.a.

Redactie: Marleen Louter
Vormgeving: Marleen Oud
Uitgegeven door de Giraf, verschenen juli 2019
ISBN: 9789090317489
Hardcover, 111 blz

naar de GIRAF

Oog in oog met een Reuzenos

Auteur: Ineke Kraijo
Illustraties: Arjan Wilschut
Vormgeving: Rocketboys

Tuuk is een jongen van tien zomers oud. Hij wil niets liever dan met de mannen van de nederzetting mee op mammoetjacht. Maar de stamoudste vindt Tuuk veel te klein en te dun om mee te gaan. Tuuk is woedend. Als de mannen op jacht zijn, verzint hij een list om een everzwijn te vangen. Hij zal de mannen eens laten zien wat hij waard is. Maar dan staat hij plotseling oog in oog met een reuzenos …

Een spannend avontuur uit de Steentijd voor lezers van 9-12 jaar

Uitgeverij Columbus, najaar 2018
ISBN 9789085433842
Hardcover, 88 blz

Bekijk op BOL.com

Onder Vuur

Auteur: Jeanette Molema
Met illustraties van Arjan Wilschut

In de zomer van 1944 staat er in Oosterbeek ineens een raadselachtig meisje bij Jochem op de stoep. Is ze een verraadster? Of een onderduiker? Dan brengt ze het leven van Jochem en zijn moeder in gevaar! Toch moet Jochem samen met Martje proberen te overleven, want de oorlog komt op 17 september ineens heel dichtbij.

Spannend verhaal rondom de Slag Om Arnhem, voor lezers vanaf 13 jaar.

Uitgeverij Columbus, najaar 2017
ISBN 9789085433460
Hardcover, 208 blz

BEKIJK OP BOL.COM

Amyra

Door Arjan Wilschut

Amyra woont op het eiland Arzaka. Ooit werd ze op het strand gevonden door de weduwnaar Halim. Hij voedde haar op, leerde haar lezen en nadenken. Amyra’s tweede thuis is onder water, waar ook haar grote geheim te vinden is: een ruïne vol mysterieuze mozaïeken die lang geleden door een aardverschuiving in zee belandde. Op een avond wordt Amyra van een wolf gered door Adair, een krijger uit het verre land Tir. Hij vertelt haar dat ze voorbestemd is om het raadsel van de verdwenen koning van Tir op te lossen. Amyra begint een lange reis vol gevaren. Maar in Tir wacht haar het grootste raadsel van haar leven.

Uitgeverij Callenbach, zomer 2013
ISBN 9789026601231
Hardcover, 240 blz

BEKIJK OP BOL.COM

Tienerbijbel

Auteur: Willem de Vink
Met illustraties van Arjan Wilschut

De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. In dit boek staan bijzondere, spannende en mysterieuze verhalen. Met prachtige illustraties die je meenemen in het verhaal. Lees het zelf en leer beroemde helden zoals Abraham, Jozef en Daniël kennen. Lees de wijze spreuken uit de Bijbel, ontdek de spectaculaire wonderen die Jezus deed en probeer de geheime tekens in de illustraties te ontcijferen.

Uitgeverij Benjamin, najaar 2011
ISBN 9789086010912
Hardcover, 592 blz

BEKIJK OP BOL.COM

De Beloning van de Koning

Auteur: Arjan Wilschut
Met illustraties van Jelle Gijsberts

Het verhaal van een krenterige koning die steeds meer belasting eist van zijn onderdanen. Overal bestelt hij dure auto’s en mooie kleren, terwijl zijn volk steeds armer wordt. Hij laat steeds meer schatten bezorgen in zijn kasteel, totdat het propvol is en de koning er niet meer uit kan…

Uitgeverij Callebach, najaar 2008
ISBN 9789026614262
Hardcover, 50 blz

BEKIJK OP BOL.COM

Simon en de Ark van Noach

 Door Arjan Wilschut

Simon de schildpad beleeft de vreemdste en spannendste dag van zijn leven. Een duif vertelt hem dat er een zondvloed komt. Simon is uitgekozen om mee te varen op de Ark van Noach. Simon begrijpt er niet veel van, maar hij besluit om uit zijn schulp te kruipen en het avontuur aan te gaan…
Onderweg ontmoet hij Sira, een dappere meisjesschildpad. Samen reizen ze de andere dieren achterna, maar Simon en Sira gaan niet erg snel en de lucht wordt steeds donkerder…

Uitgeverij Callebach, najaar 2006
ISBN 9789026613623
Hardcover, 23 blz

BEKIJK OP BOL.COM

Lesboek NAUT

Auteur (verhalen): Sjoerd Kuyper
Met illustraties van Arjan Wilschut

De lesboeken van Naut nemen je mee in het avontuur van Natuur & Techniek. Ieder thema begint met een mooi verhaal van Naut, geschreven door Sjoerd Kuyper. De verhaal-illustraties en de covers van Naut groep 5,6,7,8 zijn van Arjan Wilschut, met inkleuring van Jelle Gijsberts.

Uitgeverij Malmberg, 2009
ISBN 9789034545978
Hardcover, 130 blz

NAAR MALMBERG.NL

Lesboek MEANDER

Auteur (verhalen): Anna van Praag
Met illustraties van Arjan Wilschut

De aardrijkskundeboeken van Meander nemen je mee op wereldreis. Ieder thema begint met een mooi verhaal van Meander, geschreven door Anna van Praag. De verhaal-illustraties en de covers van Meander groep 5,6,7,8 zijn van Arjan Wilschut, met inkleuring van Jelle Gijsberts.

Uitgeverij Malmberg, 2009
ISBN 9789034545787
Hardcover, 130 blz

NAAR MALMBERG.NL

Lesboek BRANDAAN

Auteur (verhalen): Anna van Praag
Met illustraties van Arjan Wilschut

De boeken van Meander nemen je mee op avontuur in de geschiedenis. Ieder thema begint met een mooi verhaal van Brandaan, geschreven door Anna van Praag. De verhaal-illustraties en de covers van Brandaan groep 5,6,7,8 zijn van Arjan Wilschut, met inkleuring van Jelle Gijsberts.

Uitgeverij Malmberg, 2009
ISBN 9789034545930
Hardcover, 130 blz

NAAR MALMBERG.NL

De Adelaar en de Koning

Door Arjan Wilschut

Arwyn is een jonge zwervende krijger die verbannen is van zijn thuisstam. Na een gevaarlijke tocht door de bergen belandt hij in Tir, het land van legenden. Hier ontmoet hij Aderyn, een mysterieuze Adelaar. Ze worden vrienden en Aderyn maakt de jongen Koning van Tir. Samen met het dappere woudmeisje Amaralyn binden ze de strijd aan tegen de roofridder Gelyn, die met zijn wolvenleger het land in zijn greep houdt …

Uitgeverij Callenbach, 2004
ISBN 9789026608247
Paperback, 256 blz

BEKIJK OP BOL.COM

Ik woon in Friesland, ergens tussen natuurgebied De Oude Venen en de boekhandel in Drachten. Meer informatie over mij en mijn werk kun je vinden op LinkedIn, ImdB of Wiki. Wil je mij inhuren of samenwerken aan mooie verhalen? Mail mij dan op: info@arjanwilschut.nl en ik stuur zsm reactie.
Dank voor je bezoek!