UNDONE

Deze week ging de TV serie Undone van start op Amazon prime. De serie, geproduceerd door Tornante en Submarine en geregisseerd door Hisko Hulsing, is meteen al een wereldwijd succes. De grote media in Amerika staan bol van laaiende recensies. Over de briljante scripts van Kate Purdy, het acteerwerk van Bob Odenkirk (Breaking Bad) en Rosa Salazar (Alita) en over de stunning visuals van Hisko en Minnow Mountain, het team achter Scanner Darkly.
‘Riveting’, ‘genre-bending’ en ‘masterpiece’ horen nog bij de voorzichtige formuleringen.

En terecht. De serie is een verademing tussen overgeproduceerde CGI producties die bol staan van flauwe cliffhangers. Het verhaal is soms hilarisch, onverwachts ontroerend en altijd boeiend, als je hoofdpersoon Alma volgt in haar eerste stappen in een groter universum waar realiteit, droom, heden en verleden elkaar afwisselen, om de waarheid rondom haar vader’s dood te achterhalen. De geschilderde beelden, artistieke interpretaties van live-action scenes, passen perfect bij deze alternative realiteit.
Benieuwd geworden, bekijk de teaser.

Eigenlijk ging ik alleen zeggen hoe trots ik ben dat ik deel uit mocht maken van het storyboard team (zie portfolio) maar de post is een fan artikel geworden om de serie aan te raden. Het is echt heel goed.

Tip: Amazon prime kun je een maand gratis proberen, en de eerste twee seizoenen op je gemak bekijken.